Stiri Bancare

Stiri Financiar Bancare

Viitorul fond de redresare a UE ar trebui să ajungă la 1.500 de miliarde de euro

Fondul de redresare a Uniunii Europene (UE), prin care se prevede să se răspundă în următorii ani la criza economică provocată de coronavirus, ar trebui să ajungă la 1.500 de miliarde de euro, a apreciat miercuri comisarul european pentru economie, italianul Paolo Gentiloni, într-un interviu acordat cotidianului financiar francez Les Echos, scrie AFP, potrivit Agerpres.

“Ne trebuie un fond care să fie de cel puţin 10% din PIB-ul nostru, circa 1.500 de miliarde de euro”, a declarat Paolo Gentiloni.

Liderii UE au cerut săptămâna trecută Comisiei Europene să pregătească un fond de redresare în cadrul unui plan de ieşire din criză, care să detalieze, de asemenea, bugetul european pentru perioada 2021-2027.

Această decizie a pus capăt parţial unei perioade de puternic clivaj între statele UE, ţările din sud reclamând mai multă solidaritate financiară celor din nord, fără a rezolva însă importante dezacorduri.

Nu este clar dacă acest fond va subvenţiona fără condiţii actorii economici sau se va mulţumi cu împrumuturi destinate a fi rambursate.

Integral pe www.agerpres.ro

SURSA: AGERPRES

 

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *