Stiri Bancare

Stiri Financiar Bancare

Prăbuşirea turismului ameninţă să fie cea de-a doua lovitură pe care coronavirusul o dă ţărilor sudice din UE

Nord-europenii ar putea să nu mai ajungă să-şi facă vacanţele pe litoralul mediteranean în această vară din cauza noului coronavirus, iar întrebarea care se ridică este dacă guvernele lor vor face ceva pentru a sprijini sectorul turismului ce a fost devastat de pandemie, transmite joi AFP, potrivit Agerpres.

Destinaţiile europene ale vacanţelor de vară, ţări precum Italia, Grecia, Spania şi Portugalia se numără deja printre statele membre UE care se confruntă cu o grea luptă cu datoria publică – iar acum vitalele lor industrii turistice sunt ameninţate.

Alături de alţi cinci aliaţi sudici – Franţa, Malta, Cipru, Bulgaria şi România – la 27 aprilie ei le-au solicitat celor 27 de membri ai UE să contribuie la salvarea acestei resurse economice „strategice”.

Uniunea Europeană caută să pună la punct un pachet de stimulare economică în valoare de un trilion (1000 de miliarde) de euro, pentru a da un imbold economiei în ansamblu, după încheierea restricţiilor legate de noul coronavirus.

Deja respinse o dată, atunci când au solicitat ca datoria publică să fie împărţită alături de vecinii din nord, ţările sudice trag acum un semnal de alarmă cu privire la sezonul pierdut al vacanţelor de vară.

Comisia Europeană a primit sarcina de a conveni asupra regulilor relansării, iar miniştrii turismului din statele membre au susţinut luni o videoconferinţă la finalul căreia 9 membri sudici au dat publicităţii un comunicat.

„În ţările noastre turismul constituie o industrie strategică”, au susţinut ei.

„Ne dorim ca planul european de recuperare să includă şi un sprijin puternic pentru turism şi să recunoască existenţa anumitor regiuni cu specificităţi ce trebuie respectate”.

Integral pe www.agerpres.ro

SURSA: AGERPRES

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *