Stiri Bancare

Stiri Financiar Bancare

OTP Bank România a înregistrat o pierdere de 10,7 milioane lei în primele trei luni ale anului

OTP Bank România a înregistrat o pierdere de 10,7 milioane lei (0,9 miliarde forinţi) în primele trei luni ale anului, evoluţia fiind influenţată de triplarea costurilor de risc, în contextul epidemiei Covid-19, a anunţat vineri banca, potrivit AGERPRES.

Potrivit comunicatului de presă al băncii, rezultatele financiare aferente primului trimestru din 2020 sunt conforme raportului publicat la Budapesta, în care rezultatele băncii sunt prezentate consolidat, ajustate în conformitate cu standardele de raportare ale Grupului,.

Profitul operaţional aferent primelor trei luni ale anului a scăzut uşor la 36 milioane lei (2,5 miliarde forinţi), ca urmare a creşterii cu 12% a veniturilor totale, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, dar şi a creşterii cheltuielilor operaţionale cu 18% pe fondul implementării programului de dezvoltare organică al OTP Bank România, demarat în 2019.

Venitul net din dobânzi a crescut cu 24% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut fiind susţinut de dezvoltarea dinamică a portofoliului de credite performante şi de îmbunătăţirea marjelor de dobândă.

Volumul creditelor performante, ajustat la cursul de schimb, a crescut cu 20% în primul trimestru, susţinut un avans al creditării pentru segmentul IMM (+30%), al cererii pentru credite imobiliare (+22%) şi a cererii de finanţare din partea segmentului corporate (+15%). Contextul economic generat de epidemia Covid-19 a determinat şi reclasificarea şi analiza atentă a creditelor din portofoliul băncii.

Integral pe Agerpres.ro
Sursa: AGERPRES

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *