Stiri Bancare

Stiri Financiar Bancare

Ordonanță De Urgență Pentru Amânarea Ratelor Va Fi Corectata

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat printr-o postare pe o rețea de socializare că Ordonanță de Urgență pentru amânarea ratelor nu va fi retrasă de la publicare, ci urmează să fie corectată de Guvern, pentru că au fost omise câteva observații.

“Ordonanţa care amână plata ratele românilor până la 9 luni nu este retrasă! Câteva observaţii ale MFP care clarificau mai multe discuţii apărute în spaţiul public au fost omise din varianta trimisă spre publicare. Astăzi în şedinţa de Guvern de la ora 17:00 corectăm această eroare”, a spus Florin Cîțu.

Ordonanță de Urgență privind suspendarea ratelor a fost aprobată de Guvernul României săptămâna trecută iar această ordonanță prevede posibilitatea suspendării ratelor pe o perioada de până la 9 luni dar nu mai mult de 31 decembrie 2020, atât pentru persoane fizice cât și pentru cele juridice.

Consiliul Patronatelor Bancare din România și Asociația Română a Băncilor au declarat într-un comunicat comun, că termenul de amânare a ratelor pentru 9 luni poate fi dăunătoare economiei.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *