Stiri Bancare

Stiri Financiar Bancare

Noua Zeelandă: Forumul de Cooperare Economică Asia-Pacific din 2021 va fi unul virtual

Ediţia din 2021 a Forumului de Cooperare Economică Asia-Pacific (APEC), prevăzută să fie organizată la Auckland, va fi una virtuală din cauza riscurilor de călătorie în timpul unei pandemii, a anunţat marţi autorităţile din Noua Zeelandă, gazdele evenimentului, transmite AFP.

"Având în vedere mediul global actual, nu este posibilă primirea unui număr mare de vizitatori de rang înalt în Noua Zeelandă", a anunţat ministrul de externe Winston Peters într-un comunicat, o referire la pandemia de COVID-19.

Organizarea Summit-ului APEC online şi nu fizic, la Auckland, în nordul Noii Zeelande, este un răspuns "pragmatic" la criza de sănătate globală, a apreciat Peters.

"COVID-19 a afectat serios modul în care se desfăşoară diplomaţia internaţională", a mai spus şeful diplomaţiei neo-zeelandeze.

Peste 20.000 de persoane urmau să se deplaseze în Noua Zeelandă pentru summit-ul APEC, care urma să reunească reprezentanţii a 21 de state în noiembrie 2021, precum şi pentru numeroasele întâlniri pregătitoare.

Decizia de a organiza un summit virtual în 2021 rezolvă totodată bătăile de cap ale organizatorilor, care se chinuiau să găsească suficiente camere de hotel în Auckland, construcţia clădirii destinate desfăşurării summit-ului APEC fiind întârziată din cauza unui incendiu imens izbucnit în octombrie 2019. AGERPRES/(AS – autor: Raluca Anghel, editor online: Alexandru Cojocaru)

 

Sursa foto: www.channelnewsasia.com

Sursa: AGERPRES

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *