Stiri Bancare

Stiri Financiar Bancare

Ministrul Finanţelor susține că nu vor fi majorate taxe în acest an

Ministrul Finanţelor susține că nu vor fi majorate taxe în acest an, ci din contră, va fi injectată lichiditate în sistem.

“În niciun caz nu vom creşte taxe în acest an. Lecţia principală a crizei din 2008-2009 a fost exact aceasta: nu creşti taxele şi dobânzile în perioadă de criză pentru că ar însemna o frână majoră pentru economie. Din contră, injectăm lichiditate în sistem, aşa cum am făcut şi până acum. Plătim facturile la timp pentru companii, am rambursat 4 miliarde lei TVA, în aprilie rambursăm TVA anticipat ulterior. Deci mergem contrar acestei idei”, a răspuns Florin Cîţu la întrebarea dacă Guvernul ia în calcul creşterea unor taxe pentru firme sau populaţie până la finalul anului pentru a ţine sub control deficitul.

Comisia de prognoză estimează o contracție a economiei de -1,9% din PIB, iar deficitul bugetului este estimat la 72 mld. lei, adică 6,7% din PIB, a anunțat Florin Cîțu, după ședința de guvern pentru rectificarea bugetară. Cu toate acestea, spune ministrul, pentru rectificarea bugetară aflată în lucru, nu au fost tăiați bani de la investiții, dimpotrivă a fost suplimentat bugetul de la Dezvoltare cu un miliard de lei pentru proiectele PNDL.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *