Stiri Bancare

Stiri Financiar Bancare

Ministrul Economiei Recomandă Reprogramarea Vacanțelor Plătite

Virgil Popescu, Ministrul Economiei, le recomandă clienților care au plătit avansuri la agențiile de turism să îți reprogrameze vacanțele în loc să meargă să ceară banii înapoi.

“Există o tendinţă în piaţă a clienţilor agenţiilor de turism care, pe bună dreptate au plătit avansuri la agenţii pentru a merge în vacanţe, şi în momentul de faţă văzând această criză efectiv au început să ceară banii înapoi. Aici aş face un apel la populaţie să nu se grăbească. Agenţiile de turism au o reală problemă, întrucât au plătit, la rândul lor, mai departe către hotelierii din celelalte ţări aceste bilete şi efectiv acum au lipsă de lichidităţi şi nu pot să returneze aceşti bani. Eu aş face un apel la românii care au plătit avansuri să nu meargă să ceară aceşti bani, pentru că nu au de unde să-i dea şi riscă să introducă firmele în faliment. Eu cred că, cel mai prudent lucru pe care ar trebui să-l facă (clienţii, n.r.), ar fi să mai aştepte sau să ceară un voucher de la agenţie, o reprogramare, în aşa fel încât să fiu sigur că banii se vor putea recupera ulterior crizei. Dacă toată lumea cere în momentul de faţă banii, agenţiile nu o să aibă de unde să-i dea. Este o problemă pe care mi-au ridicat-o aceste agenţii de turism în discuţii”, a spus Virgil Popescu, la Digi 24.

Încă din dată de 22 Martie, Asociația Națională a Agențiilor de Turism a atras atenția Guvernului că industria românească de turism este „în cea mai cuplita criză din istoria turimului”, pentru că mulți clienți își cer banii înapoi iar agențiile de turism au plătit deja acești bani către hotelieri sau alți furnizori de servicii de turism.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *