Stiri Bancare

Stiri Financiar Bancare

Mastercard Majorează Limita Pentru Plățile Contactless Fără PIN

Mastercard a anunțat la nivel european majorarea limitei pentru plățile contactless fără PIN, iar România se alătură celor 29 de țări în care se va aplică această schimbare.

Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România și Croația, a spus: „Mastercard a inițiat încă de la 12 octombrie 2018 procesul de ajustare a terminalelor de plată pentru o compatibilitate deplină cu tehnologia contactless de la 1 ianuarie 2020, înțelegând potențialul și importanța acestui mod de plată. Am văzut cu toții cât de rapid au adoptat consumatorii plățile contactless ca modalitate preferată de plată zilnică, dat fiind că la finalul ultimului trimestru din 2019 peste 9 din 10 tranzacții realizate cu cardurile Mastercard erau contactless. Aceste măsuri reflectă ritmul în care se schimbă comportamentul utilizatorilor, asigurându-le totodată siguranță, confort și rapiditate, într-o lume aflată în schimbare accelerată”

Odată finalizat procesul de implementare și în România, clienții nu vor fi nevoiți să introducă PIN-ul atunci când plătesc contactless o valoare care nu depășește 200 de lei, față de 100 de lei cât este în prezent.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *