Stiri Bancare

Stiri Financiar Bancare

ING Bank Suspendă Plata Dividendelor

Cel mai mare grup olandez de servicii financiare, ING Groep NV, a anunat Luni 30 Martie 2020 că va urmă indicațiile Băncii Centrale Europene și va supenda plata dividendelor. În contextul pandemiei Covid-19, ING a decis ca plata dividendelor să fie suspendată până cel puțin în data de 1 octombrie 2020.

Banca Centrală Europeană a transmis Vineri un comunicat tuturor creditorilor din zona euro în care le-a cerut să omită plata dividendelor și rascumpararile de acțiuni cel puțin până în luna Octombrie și să folosească profiturile pentru a acordă sprijin economiei tot mai mult afectate de pandemia Covid-19.

„Pentru a spori capacitatea băncilor de a absorbi pierderile şi pentru a sprijini creditarea, ele nu ar trebui să plătească dividende pentru anii financiari 2019 şi 2020, cel puţin până la 1 Octombrie. De asemenea, băncile ar trebui să se abţină de la răscumpărările de acţiuni menite să-i recompenseze pe acţionari”, transmite BCE în comunicat.

După ce grupul olandez Rabobak a anunțat că va amâna cu cel puțin 6 luni plătiile dividendelor și rascumpararile de acțiuni, ING Bank a luat decizia de a face același lucru.

Directorul general ING, Ralph Hamers a spus: „Este o perioadă extraordinară pentru noi toţi. Deşi finanţarea şi capitalizarea este într-o situaţie bună, credem că este prudent să urmăm recomandările BCE, ceea ce ne va permite o mai mare flexibilitate pentru a ne sprijini clienţii şi societatea în această criză şi pentru a lucra împreună cu guvernele şi autorităţile de reglementare în vederea redresării”

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *