Stiri Bancare

Stiri Financiar Bancare

ING Bank Romania aderă la programul IMM Invest

ING Bank s-a alăturat programului IMM Invest încă din primele zile, acesta fiind cel mai mare program destinat garantării creditelor întreprinderilor mijlocii, mici și micro-firmelor. Astfel că, în procesul de înscriere, clienții pot indica ING Bank ca primă opțiune.

Programul se adresează categoriilor de clienți vizați de acest program, clienți deserviți de divizia Mid Corporate Banking.
„Toate eforturile pe care le depunem în această perioadă sunt aliniate cu strategia noastră de a ne sprijini clienții să depășească dificultățile din această perioadă.

Căutăm soluții care să completeze oferta băncii și consultanța relevantă pe care o oferă colegii noștri din țară, care sunt în legătura cu clienții. Resursele noastre sunt direcționate spre a ne sprijini clienții din acest segment, poate cel mai încercat în aceste zile”, a declarat Bogdan Boteanu, Head of Mid Corporate Banking, ING Bank Romania.

Programul IMM Invest al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a fost conceput pentru a asigura lichiditățile pentru derularea activității curente sau pentru proiecte de investiții. Astfel, companiile interesate pot aplica pentru accesarea finanțării pentru realizarea de proiecte de investiții și/ sau pentru finanțarea capitalului de lucru.

Creditul astfel obținut este garantat de către FNGCIMM, în numele și în contul statului român, prin Ministerul Finanțelor Publice.
Valoarea cumulată maximă a creditelor garantate de stat care pot fi acordate unui beneficiar în cadrul programului nu poate depăși 10.000.000 lei pentru investiții și până la 5.000.000 lei pentru capital de lucru.
IMM-ul trebuie să prezinte instituţiilor de credit garanţii colaterale, care, în cazul creditelor de investiţii, împreună cu garanţia de stat şi ipoteca legală imobiliară şi/ sau mobiliară asupra activelor finanţate din credit, acoperă în proporţie de cel puţin 100% valoarea finanţării.

Creditele garantate în cadrul Programului nu pot fi utilizate pentru:

  • Refinanțarea altor credite în derulare ale beneficiarului;
  • Implementarea proiectelor finanțate din ajutoare de stat/ fonduri europene

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *