Stiri Bancare

Stiri Financiar Bancare

Guvernul A Modificat OUG Pentru Amânarea Ratelor

”Sunt câteva clarificări care au fost omise în ordonanța trecută. Pentru că am văzut discuții în spațiul public și să nu mai existe discuția sau cine poate beneficia, când poate beneficia. Am extins și perioada când se pot depune aceste cereri, pentru că era doar până la sfârșitul perioadei stării de urgență. Și am extins, cel mai târziu 45 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență. Deci acum permitem oamenilor 45 de zile de la momentulmîn care apare această ordonanță de urgență, să facă cerer către bancă”, a declarat Florin Cîțu.

De asemenea, se prelungește perioada pentru depunerea solicitărilor, iar guvernul dă posibilitatea celor care au credite să își plătească restanțele înainte de a solicita amânarea ratelor.

Premierul Ludovic Orban a prezentat cele 3 modificări: „1. La creditele ipotecare va fi dobîndă 0. Nu există dobândă la dobândă; 2. Se prelungește termenul până la care se poate depune cererea, adică 45 de zile de la publicarea în MO, față de perioada stării de urgență precizată inițial; 3. Se dă posibilitatea ca până la momentul în care solicită amânarea, dacă au restanțe, să își aducă creditele la zi. Când solicită trebuie să nu aibă restanțe.”, a spus premierul.

OUG a fost adoptată săptămâna trecută, dar nu a fost publicată în Monitorul Oficial, astfel încât să poată fi aduse aceste modificări.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *