Stiri Bancare

Stiri Financiar Bancare

Florin Cîţu: Au Fost Aprobate Normele De Aplicare Care Vin În Sprijinul Celor Care Au Rate La Bancă

Normele de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă privind amânarea ratelor la credite au fost pe lista suplimentară a şedinţei de Guvern de ieri, potrivit ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, la începutul şedinţei.

“Au fost aprobate și normele de aplicare pentru cea mai curajoasă măsură din UE care vine în sprijinul celor care au rate la bancă. Este o măsură care îi susține pe clienții băncilor pe perioada de până la 9 luni și în același timp permite sistemului financiar bancar să funcționeze. După publicarea normelor în Monitorul Oficial persoanele fizice și juridice care au suferit de pe urmă crizei COVID-19 pot să trimită cererile către bănci”, a anunţat Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook .

În ședința de guvern de ieri, ministrul finanțelor a spus că s-a uitat la ce au făcut și alte ţări precum Spania, Franţa, Italia, Portugalia și a constatat că nu sunt multe țări care au luat o măsură similară cu România. Măsura luată de România având cea mai lungă perioadă de aplicare, de până la 9 luni de zile, cea mai largă plajă de beneficiari, precum şi cele mai bune condiţii.

“M-am uitat la câteva măsuri în Europa privitor la ajutorul de şomaj tehnic şi aş vrea să vă dau un exemplu: Polonia, unde plătesc doar 40% din salariul pe care îl avea cineva, dar noi 75%. Deci este clar că încercăm, deşi nu avem resursele altor ţări, acest pachet pe care noi l-am pus pe masă însumează aproape 3% din PIB, aşa cum vedem noi acum impactul pentru economie”, a declarat Florin Cîţu.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *