Stiri Bancare

Stiri Financiar Bancare

Este oficial. Pensionarii Vor Primi Banii în Avans.

Vești bune pentru milioanele de pensionari din România. Vor primi banii în avans. Horia Grigorescu, directorul Poștei Române, a afirmat că pensiile vor ajunge mai repede în această perioada.

Într-o intervenție la România TV, ministrul muncii Violeta Alexandru, a declarat următoarele: „Vor veni pensiile la timp. Sunt în contact permanent cu directorul Poştei Române. Am observat că un număr de pensionari m-au căutat chiar pe mine că au luat decizia de a muta pensia pe card (…) Pensiile sunt în program normal de plată şi pe card şi în numerar”.


La același post TV, a avut o intervenție telefonică Horia Grigorescu care a afirmat următoarele. “Nu doar că ajung toate pensiile la timp, ajung începând cu data de 1 aprilie. Calendarul normal de distribuire a prestaţiilor sociale, a pensiilor, este 1-15 aprilie. Împreună cu colegii mei, pentru că ei sunt de fapt eroii acestei situaţii, poştaşii, factorii poştali, vom încerca să facem toate demersurile necesare pentru a ajunge chiar mai repede decât calendarul normal. Nu pot să promit acest lucru la acest moment, dar facem absolut tot ce ne stă în putere că să ajungă banii cât mai repede la toţi pensionarii, să aibă toată lumea bani în casă înainte de sărbătorile pascale. Noi încercăm să facem o surpriză pensionarilor şi încercăm să venim cât mai repede la uşa fiecărui pensionar”

Grigorescu le-a mai recomandat pensionarilor să aibă pixul propriu la îndemână pentru semnarea taloanelor de pensie și să păstreze of distanță recomandată față de poștaș. ″Că măsuri particulare, toţi factorii poştali care vor fi pe teren în această perioadă vor fi dotaţi cu măşti şi mănuşi. Totodată, încercăm să găsim o variantă cât mai eficientă să punem banii în plic pentru a limita interacţiunea dintre pensionari şi factorii poştali, astfel încât momentul în care se aduc efectiv banii în casa omului să dureze cât mai puţîn, să fie banii pre-număraţi, să putem să transmitem direct plicul respectiv. Totodată, avem rugămintea faţă de absolut toţi pensionarii, în măsura în care este posibil, să folosească pixuri proprii în momentul în care semnează taloanele de pensii. Distanţa pe care am recomandat-o evident tuturor colegilor mei să o păstreze este de 1,5-2 metri, şi din nou fac apel pe această cale la toţi pensionarii să păstreze această distanţă la rândul lor, tocmai pentru a putea să preîntâmpinăm orice eventual contact care ar putea să apară între poştaş şi pensionar”

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *