Stiri Bancare

Stiri Financiar Bancare

Băncile Turcești Contribuie La Creșterea Cererii De Numerar, spune CEO Garanti

Băncile turcești au o lichiditate mai mult decât suficientă pentru a ajuta companiile aflate în lipsă de numerar, să facă față atunci când nevoile lor devin mai urgente, începând cu aprilie.

„Nu există niciun motiv de panică”, a declarat Recep Bastug, directorul executiv al Turkiye Garanti Bankasi AȘ, marți, în cadrul unei conferințe telefonice. „Creditorii din Turcia au lichidități suficiente pentru a depăși cererea companiilor.”

Unitatea Spaniola Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA, se așteaptă ca firmele să aibă cerințe de numerar „serioase” începând de luna viitoare. „Companiile din diverse industrii vor avea nevoie de bani pentru a susține fluxul de mărfuri de la furnizorii lor și pentru a-și acoperi datoriile”, a spus Bastug.

Creditorii de stat din Turcia fac un efort împreună cu guvernul pentru a activa creditele, astfel încât economia să poată rezista la problemele cauzate de pandemia covid-19. Luni, guvernul a dublat alocarea unui fond care garantează împrumuturi de afaceri în urmă unei serii de alte măsuri ale autorității de reglementare bancară și a băncii centrale pentru a ușura accesul la finanțe și a asigura că piața are suficientă lichiditate.

„Industria nu se confruntă cu o problemă din partea clienților pentru a-și retrage depozitele”, a spus CEO-ul Garanti.

„Cererea de împrumuturi pentru consum a scăzut cu peste 50%, deoarece oamenii au început să stea acasă din cauza virusului.” De asemenea, el a spus că cheltuielile cu cardul de credit au scăzut cu peste 30% în această perioadă.

Sursa: Bloomberg

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *