Stiri Bancare

Stiri Financiar Bancare

Banca Naţională a Austriei se aşteaptă la o contracţie economică de 8% în acest an

Banca Naţională a Austriei (ONB) se aşteaptă ca în acest an Produsul Intern Brut al ţării să sufere o contracţie de două ori mai mare decât preconiza în urmă cu doar o lună, deoarece măsurile de carantină vor dura mai mult decât se aştepta, a declarat sâmbătă guvernatorul ONB, Robert Holzmann, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Holzmann a precizat că ONB mizează în prezent pe o contracţie a PIB-ului de 8%. Anterior instituţia se aşteaptă la o scădere de 3,2%, conform unui scenariu moderat privind impactul pandemiei, apreciind că fiecare săptămână de izolare şterge mai mult de două miliarde de dolari din PIB-ul ţării.

„Estimarea anterioară se baza pe un scenariu moderat, privind o perioadă de izolare de cinci săptămâni şi o perioadă de redeschidere treptată de cinci săptămâni. Aceste condiţii s-au modificat între timp” a declarat Robert Holzmann într-un interviu pentru cotidianul Salzburger Nachrichten.

„Scenariul nostru actual, care pleacă de la ipoteza unei perioade de izolare de 13 săptămâni, urmată de o fază de relaxare de 10 săptămâni, preconizează o scădere economică de opt procente” a dezvăluit Robert Holzmann. „Sperăm ca adevărul va fi undeva între aceste două scenarii şi că izolarea şi faza de relaxare vor trece mai rapid” a adăugat guvernatorul ONB.

 

Integral pe www.agerpres.ro

SURSA: AGERPRES

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *